دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۸/۲۳
معرفی
ﻣﻘﺪﻣﻪ

در ﻋﺼﺮ ﺣﺎﺿﺮ ﺑﻪ ﺟﺮﯾﺎن اﻧﺪاﺧﺘﻦ ﻧﻈﺎمﻣﻨﺪ داﻧﺶ، ﺑﺮﮐﻞ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﺳﺎزﻣﺎن و ﺑﻪﻃﻮر ﺧﺎص ﺑﺮ ﮐﺎر ﺗﮏﺗﮏ اﻋﻀﺎ و ﮐﺎرﮐﻨﺎن آن ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻣﯽﮔﺬارد، ﺑﻪ ﻫﻤﻪ آﻧﺎن ﺳﻮد رﺳﺎﻧﺪه و اﺛﺮﺑﺨﺸﯽ، ﮐﺎرآﯾﯽ و ﺑﻬﺮه وری را اﻓﺰاﯾﺶ ﻣﯽدﻫﺪ. در اﯾﻦ راﺳﺘﺎ ﯾﮑﯽ از روشﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎ را در ﺗﺄﻣﯿﻦ اﯾﻦ اﻫﺪاف ﯾﺎری دﻫﺪ، ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ داﻧﺶ اﺳﺖ. ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ داﻧﺶ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎی در دﺳﺘﺮس ﻗﺮار دادن ﻧﻈﺎمﻣﻨﺪ اﻃﻼﻋﺎت ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت و اﻧﺪوﺧﺘﻪﻫﺎی ﻋﻠﻤﯽ اﺳﺖ، ﺑﻪﮔﻮﻧﻪای ﮐﻪ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﻧﯿﺎز در اﺧﺘﯿﺎر اﻓﺮادی ﮐﻪ ﻧﯿﺎزﻣﻨﺪ آﻧﻬﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ، ﻗﺮار ﮔﯿﺮﻧﺪ ﺗﺎ آﻧﻬﺎ ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ روزﻣﺮه ﺧﻮد را ﺑﺎ ﺑﺎزدﻫﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮ و ﻣﺆﺛﺮﺗﺮ اﻧﺠﺎم دﻫﻨﺪ.
اﺳﺘﻔﺎده از آﻣﻮﺧﺘﻪﻫﺎی ﺣﺎﺻﻞ ازﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی اﺟﺮاﯾﯽ و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎﺗﯽ ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺧﺪﻣﺎت در ﻫﺮ ﺑﺨﺶ و ﺣﻮزهای از ﺟﻤﻠﻪ ﺣﻮزه ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن اﻣﺮی ﺿﺮوری اﺳﺖ.اﻃﻼﻋﺎت، درسآﻣﻮﺧﺘﻪﻫﺎ، ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت، داﻧﺶ و ﻓﻨﺎوری ارزﺷﻤﻨﺪﺗﺮﯾﻦ و راﻫﺒﺮدیﺗﺮﯾﻦ داراﯾﯽ ﺳﺎزﻣﺎنﻫﺎ را ﺗﺸﮑﯿﻞ ﻣﯽدﻫﻨﺪ. وزارت ﺑﻬﺪاﺷﺖ، درﻣﺎن و آﻣﻮزش ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺑﺎ ﻟﺤﺎظ ﻧﻮع ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎ و وﻇﺎﯾﻒ، اﻫﻤﯿﺖ و ﮔﺴﺘﺮدﮔﯽ آن از ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن و ﻣﺪﯾﺮان و ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﺑﺎ ﺗﺠﺮﺑﻪ در ﺣﻮزهﻫﺎی ﺗﺨﺼﺼﯽ ﺧﻮد ﺑﻬﺮه ﻣﯽﺑﺮد ﮐﻪ از داﻧﺶ، ﻣﻬﺎرت و ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت ﻓﺮاواﻧﯽ ﺑﺮﺧﻮردارﻧﺪ. ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ داﻧﺶ اﯾﻦ اﻓﺮاد ﺑﻪ درﺳﺘﯽ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺷﻮﻧﺪ، ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﻧﻘﺶ ﻣﺆﺛﺮی در ﺑﻬﺒﻮد ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ و ﮐﯿﻔﯿﺖ، اﻓﺰاﯾﺶ ﮐﺎراﯾﯽ، ﮐﺎﻫﺶ ﻫﺰﯾﻨﻪﻫﺎ و در ﻧﻬﺎﯾﺖ ارﺗﻘﺎء ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺑﻪوﯾﮋه ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ راﻫﺒﺮدی ﺳﻼﻣﺖ ﮐﺸﻮر اﯾﻔﺎء ﻧﻤﺎﯾﺪ.
در اﯾﻦ راﺳﺘﺎ و ﺑﻪ اﺳﺘﻨﺎد ﺑﻨﺪ 16 ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎی ﮐﻠﯽ ﻧﻈﺎم اداری اﺑﻼﻏﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮی ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ داﻧﺶﺑﻨﯿﺎنﮐﺮدن ﻧﻈﺎم اداری از ﻃﺮﯾﻖ ﺑﻪﮐﺎرﮔﯿﺮی اﺻﻮل ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ داﻧﺶ و ﯾﮑﭙﺎرﭼﻪﺳﺎزی اﻃﻼﻋﺎت، ﺑﻨﺪ 2 ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎد ﻣﻘﺎوﻣﺘﯽ، ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﭘﻨﺠﻢ از ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ دوم اﺻﻼح ﻧﻈﺎم اداری، ﺑﻨﺪﻫﺎی 1-8 و 14 از ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎیﮐﻠﯽ ﺳﻼﻣﺖ اﺑﻼﻏﯽ ﻣﻘﺎم ﻣﻌﻈﻢ رﻫﺒﺮی، ﺑﻨﺪ 3 و 4 ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎی ﻧﻘﺸﻪ ﺟﺎﻣﻊ ﻋﻠﻤﯽ ﺳﻼﻣﺖ و ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺳﯿﺎﺳﺖﻫﺎ و ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﻫﺎی اﺟﺮاﯾﯽ ﻣﺼﻮب وزارت ﺑﻬﺪاﺷﺖ، درﻣﺎن و آﻣﻮزش ﭘﺰﺷﮑﯽ، ﻧﻈﺎم ﻧﺎﻣﻪ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ داﻧﺶ در وزارت ﺑﻬﺪاﺷﺖ، درﻣﺎن و آﻣﻮزش ﭘﺰﺷﮑﯽ، داﻧﺸﮕﺎهﻫﺎ/داﻧﺸﮑﺪهﻫﺎی ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ و ﺧﺪﻣﺎت ﺑﻬﺪاﺷﺘﯽ درﻣﺎﻧﯽ و ﻣﻮﺳﺴﺎت واﺑﺴﺘﻪ ﺑﺎ ﻣﻔﺎد و ﭘﯿﻮﺳﺖﻫﺎی ﻋﻤﻠﯿﺎﺗﯽ زﯾﺮ ﺑﺮای اﺟﺮا، اﺑﻼغ ﻣﯽﮔﺮدد.
مدیریت دانش، مدیریت دانایی یا مدیریت اندوخته‌های علمی به انگلیسی: (Knowledge management - KM) به معنای در دسترس قرار دادن نظام‌مند اطلاعات و اندوخته‌های علمی است، به گونه‌ای که به هنگام نیاز، در اختیار افرادی که نیازمند آن‌ها هستند، قرار گیرند تا آن‌ها بتوانند کار روزمره خود را با بازدهی بیشتر و مؤثرتر انجام دهند. مدیریت دانش، شامل یک سری استراتژی و راهکار برای شناسایی، ایجاد، نمایندگی، پخش و تطبیق بینش‌ها و تجارب در سازمان می‌باشد.

سامانه مدیریت دانش
مدیریت دانش به معنای در دسترس قراردادن نظام‌مند اطلاعات، تجربیات و اندوخته‌های علمی است، به‌گونه‌ای که افراد به هنگام نیاز بتوانند آن را در اختیار داشته و بدین طریق فعالیت روزمره خود را با بازدهی بیشتر و مؤثرتر انجام دهند.
اطلاعات، درس‌آموخته‌ها، تجربیات، دانش و فناوری؛ یکی از ارزشمندترین و راهبردی‌ترین دارایی‌های هر سازمان‌ را تشکیل می‌دهند. استفاده از آموخته‌های حاصل از فعالیت‌های اجرایی و تحقیقاتی به‌منظور توسعه خدمات در هر بخش و حوزه‌ای از جمله حوزه بهداشت و درمان امری ضروری است.
 
تاریخ به روز رسانی:
1403/07/29
تعداد بازدید:
643
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal