دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۲/۱۶
معرفی

الف- برنامه ریزی
انسان‌ها با حرکت در مسیر تکامل و رشد عقلانی خود، به تدریج بر ضرورت برنامه‌ریزی در زندگی واقف شده‌اند و آن را به منزله ابزاری در خدمت مدیریت و رهبری نظام‌های اجتماعی مورد توجه قرارداده‌اند. سازمان‌ها و موسسات اداری امروز به حدی پیچیده شده‌اند که بدون اقدام به برنامه‌ریزی‌های دقیق، امکان ادامه حیات ندارند. برنامه‌ها برای مقاصد متنوعی تنظیم می‌شوند و فراخور هر وضعیت به گونه متناسب با آن شکل می‌گیرند. در اینجا برخی از انواع برنامه‌ریزی مورد بررسی قرار می‌گیرد : از منظر سطح بندی، فرآیند برنامه‌ریزی را می‌توان تلفیقی از سه سطح متفاوت اما مرتبط شامل برنامه‌ریزی راهبردی، برنامه‌ریزی عملیاتی و برنامه‌ریزی تفصیلی دانست. از منظر افق زمانی، برنامه‌ریزی، به برنامه‌ریزی دورنگر یا بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت تقسیم می‌گردد. همچنین از لحاظ حد تفصیل برنامه، برنامه‌ریزی به برنامه‌ریزی جامع، تفصیلی و بخشی تقسیم می‌شود.


برنامه‌ریزی عملیاتی و راهبردی
برنامه‌ ریزی راهبردی فرآیندی در جهت تجهیز منابع سازمان و وحدت بخشیدن به تلاش‌های آن برای نیل به اهداف و رسالت‌های بلندمدت سازمان ‌می‌باشد. در حقیقت برنامه‌ریزی راهبردی انعکاسی از ارزش‌های حاکم بر جامعه بوده و معطوف به پرسش‌های اصلی و مسائل اساسی که در سطوح عالی سازمان شکل می‌گیرد، است. با الهام گرفتن از راهبردهای تعیین شده در برنامه‌ریزی راهبردی و با توجه به اهداف کلی سازمان، برنامه‌های عملیاتی و اقدامات جزیی شکل می‌گیرند. در این برنامه‌ریزی، برنامه‌های عملیاتی به جای راهبرد‌های کلی قرار می‌گیرند و نحوه رسیدن به آنها در قالب یک سری اقدامات پیش‌بینی می‌شود. عبارتست از به فعل در آوردن برنامه‌های عملیاتی از طریق شناخت، پیش‌بینی و تعیین مراحل و توالی اقدامات؛ به تفکیک نتایج مورد انتظار، زمان، هزینه و منابع مورد نیاز. این نوع برنامه‌ریزی نه تنها اصول راهنما را تدوین می‌کند، بلکه جزئیاتی پیرامون چگونگی دستیابی به نتایج را نیز بیان می‌دارد. نقاط مشخص به وسیله برنامه‌ریزی جامع و عملیاتی تعیین می‌شوند، اما راه تحقق آنها به وسیله برنامه‌ریزی تفصیلی پیشنهاد می‌گردد.
 
 
ب- بهره وری
بهره وری عبارت است از : به حداکثر رساندن استفاده از منابع ، نیروی انسانی و ارائه برنامه ها و تمهیدات لازم جهت افزایش کارائی و اثر بخشی مدیران و کارکنان ، کاهش هزینه ها و افزایش رضایت مندی مدیران ارشد ، مدیران میانی و سایر ذینفعان . در تعریفی دیگر بهره وری واژه ای است که نسبت برون داد (خروجی ) بر درون داد عملکرد یک فرد یا یک سازمان را نشان می دهد. همچنین بهره وری را می توان استفاده مطلوب موثر و بهینه از مجموعه امکانات ظرفیت ها پتانسیل ها نیروهای سازمانی و منابع و فرصت ها تعریف کرد.

" بهره وری در حقیقت یک معیار و سنجش کارآیی است و اندازه گیری آن هم بسیار سخت و دشوار "
تاریخ به روز رسانی:
1402/09/06
تعداد بازدید:
182
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal